oncontextmenu="return false"

Nyårsafton.

Well, idag är det nyårsafton. Kvällen kommer att spenderas hemma hos annie&jonte med ett glatt gäng. Det blir god mat&dryck och väldans kalasigt helt enkelt. Det kommer bli en riktigt bra kväll och bra start på 2011 tror jag. Ha en fin nyårsafton!


Dag 11 – det här upprör mig

Det finns ju saker som självklart upprör mig, som t ex: misshandel, mord, övergrepp, mobbning etc etc. Men det känns så himla självklart att det upprör en. Så tänkte nämna en sak jag stör mig på, som i slutänden egentligen inte är något speciellt. Men det som irriterar mig mest är att stå i kö. Jag HATAR att vänta. Jag kan gnälla för ett år framåt genom att bara behöva stå i en lång kö. Jag har inget tålamod till sånt, verkligen noll. Det finns inget roligt i att vänta länge.

vi som skrattade nyss


when someone said "count your blessings now, before they're long gone" I guess I just didn't know how.

Min lediga dag har bestått av en god sovmorgon, en sväng på stan, sen hem till min bror där jag pussade lite extra på emmsi, blev helt inne i ett wii-spel som egentligen är för småbarn..., och sedan blev man bjuden på god middag. I like that. Kom hem för en stund sen och resten av kvällen kommer bestå av tvätt. Jag har inte tvättat på ett tag och herregud vad mycket kläder jag använder, lär bli en del maskiner innan jag är klar.

Imorgon är det nyårsafton och den kommer spenderas med fina vänner.
Det ser jag fram emot.

Dag 10 - bloggfavorit

Jag läser väldigt många bloggar. Vissa läser jag för att de är bra, vissa läser jag ''bara för att''. Men min absolut favoritbloggerska är Michaela Forni. Jag är en riktig sucker för ord och sättet att bilda meningar på. Och tjejen är ju så förbannat bra på att skriva att jag ibland får gåshud flera gånger om. Bäst.

"Jag älskade en gång, en gång till efter det, det var de finaste och fulaste stunderna i livet. Det var efterätten och blodpuddingen på samma gång. Det var att somna till en sval sommarkväll och vakna till ett iskallt vintermörker och tvärtom. Det var att dra sig för att skutta in i duschen på morgonen och det var att skippa första lektionen i skolan. Det var en snabbis innan restaurangbesöket för att man inte kan hålla händerna i styr och det var en drink i golvet efter tolv för mycket. Ja gud vad jag har älskat. Lockarna som smyger sig fram i morgonhåret och hej då-pussen när man hoppar ur bilen. Men känslan av att vara kär och inte ha någon som är kär tillbaka, det är den hemskaste stunden i livet. Och känslan av att titta på någon man en gång älskade att pussa sönder och inte längre vilja göra det, fastän han vill, det är ett krossat hjärta inte bara hos honom utan även i dig. Förälskelse gör så förbannat jävla ont men så vips äter man pepparkaksdeg från varandras fingertoppar. Jag saknar de jag älskade och ett tag älskade jag att sakna. Nu minns jag bara som ett gammalt svartvitt fotografi och ibland tar jag upp det ur minnet, det gamla fotoalbumet längst in i bokhyllan, dammar av och får tårar i ögonen. Gud vad jag älskade en gång i tiden."

No matter how many breaths that you took but still couldn't breathe.

När jag vaknade imorse kände jag att den här dagen skulle bli mycket bättre än gårdagen. Och den har varit bättre, det har den. Jag har jobbat och sen nu kom jag precis hem efter att ha hängt med Jonna ikväll. Fina Jonna.


Älskade mamma och finaste nellie.


Dag 9 - min tro eller livsfilosofi

Well. Jag är inte troende, jag tror inte att det finns någon Gud eller liknande. Det är inte min grej. Det är alldeles för diffust för att jag ska köpa det lixom. Dock tror jag på ödet och att vissa saker är menade för att vara på ett viss sätt. Jag tror på livet och att man måste försöka ta vara på varje dag.

One of those days

Inatt fick jag två timmars sömn. Jag gick och la mig klockan 23, somnade på två sekunder, blev väckt väldigt snabbt av ett samtal som sedan gjorde att jag aldrig kunde somna förrän vid 3 nån gång. Och klockan 5 ringde min väckarklocka. Jag drog till jobbet med en spykänsla i hela kroppen och den har hängt med mig hela dagen. Jag har verkligen mått jätteilla, haft ont i magen och varit så långt ifrån glad man kan vara. Rolig dag. Verkligen. Skulle egentligen ha jobbat 10 timmar, men lyckades få gå nån timme tidigare. Det tackar jag gudarna för. Sen när jag kom hem så drog jag täcket över huvudet och somnade.

Den här dagen har jag bara pinat mig igenom, och imorgon vill jag få skratta lite.

Idag är jag så galet trött av någon anledn...

img_9567 (MMS)

Idag är jag så galet trött av någon anledning. Så kaffe har varit min räddning hela dagen. Slutar jobba om ett par timmar och då blir det middag med jossis. Det gillas.


Juldagen.

Inväntar lännis, emelie, sandra och magnus. Sen lär annie&co dyka upp senare. Och så firar vi juldagen på det bästa möjliga sätt - vin, dans och skratt. Jag tackar jag.


Fina jul.



Jag hade sån mysig julafton igår!
Och jäklar vad glad jag blev när jag öppnade ett stort paket, och så fanns det en dator där! Hej&hå, det trodde jag verkligen inte. Men min älskade mamma hade snappat upp mitt smågnäll om min förra dator som tyvärr sjungit på sin sista vers. Happy girl! Så inatt när jag kom hem runt midnatt, så satte jag mig och började pilla på nya datorn. Love it. Jag somnade runt tre av att jag var så sjukt trött. Julafton tar verkligen på krafterna. Sen fick jag även massa andra fina julklappar, åt mig för mätt alldeles för många gånger, insåg att nellie inte är särskilt dum med tanke på att det första hon säger när tomten kommer är "morfar".

Det var en fin dag, bilder lär väl dyka upp senare. Och ikväll väntas en fin kväll.

Lite glögg och julstök.








you smile in my face, then rip the brakes out my car

Började 7.30 imorse och jag sov så himla dåligt inatt, så alldeles för få sömntimmar resulterade i att jag var två sekunder ifrån att somna med kidsen när det var vila och även att jag lätt skulle kunna somna just nu. Men jag har precis tagit en varm långdusch (det är ju så jävla kallt ute så jag fryser hela tiden typ) och nu ska jag klä granen. Så sömnen får vänta. Imorgon, ja då är det julafton. Kommer befinna mig hos min bror med familj och släkt då, väldans mysigt.

Förra julafton:








(nellie blev mätt, och somnade..)






Dag 8 - favoritsaker

Favoritsaker. Oj, jag är nog en stor materialist. Jag blir lätt fäst vid tekniska prylar. Jag ÄLSKAR känslan av att ha köpt en ny teknikpryl och så får man börja pilla med den. Bäst. Så utan min dator och min älskade iphone så vore jag ganska handikappad, så är det. Jag t o m sover med min mobil. Den ligger aldrig på nattduksbordet, den ligger i sängen. Så jag måste välja de två sakerna till mina favoritsaker.

Sen är det nog min klocka en av mina favoritsaker. Jag har aldrig varit en klockmänniska, aldrig klarat av att ha en klocka på armen varje dag. Men enda sen jag fick en klocka som jag trånat länge efter i födelsedagspresent, så har den suttit på min arm nästintill varje dag sen den 25e februari detta år. Och de få dagar den inte suttit på min arm, så har jag helt ärligt mått lite dåligt av det. Det har känts så extremt tomt på armen. Så jag är nöjd när den sitter där den ska.


Tell the devil I said hey, when you get back to where you're from.

Jisses, sicken dag. Drog ned på stan med emelie runt 13, kom hem nu. Haha. Fick i alla fall tag på mina sista 6 julklappar, trots att strömmen i hela norrtälje försvann där ett tag. Känns iaf hur skönt som helst att julklapparna är avklarade nu! Efter flera timmar i butikerna, så blev det en liten middag med emelie och när vi ändå var igång så fikade vi med Anna efteråt. Myspys. En välbehövlig dag.

Nu är jag jättejättetrött. Ska julpynta lite och sedan soooova. Imorgon blir det jobb hela dagen.

Dag 7 - mina bästa vänner

Jag har fruktansvärt fina vänner och jag tycker om dem allihopa. Ni vet precis vilka ni är.
Dock finns det ett par styckna som jag håller extra hårt i. Som jag har hållt hårt i i flera år och kommer göra i flera flera år till. Dessa människor kan mig ut och in, och de gånger jag helst vill dra täcket över huvudet - så får dem mig att skratta så där mycket att magen gör ont.

Anton Claesson
Annie Ringefors
Emelie von Perner
Josephine Westman


Me love you.

there'll always be times like these

Påväg hem från en lång jobbdag så fick jag ett litet glädjeskutt i kroppen då jag träffade på Jonna. Världsbästa jonna. Så skönt att se henne igen! Väl hemma fick jag ett smärtsamt besked och fan vad livet är orättvist ibland. Så jävla orättvist.

Dag 6 - om det här vore min sista dag

Kort och gott - om det här vore min sista dag, så skulle jag spendera den dagen med de personer som ligger närmast mitt hjärta. De personerna är allt som egentligen betyder något.


Dag 5 - vad är kärlek?

Vad är kärlek? Det är en sån förbannat svår fråga, och helt omöjlig att svara kort&lätt på. Kanske helt omöjlig att förklara fullt ut. Kärlek finns med hela tiden, i alla dess olika former. I ögonblick som visas i leenden och i ögonblick som innehåller tårar. Kärlek är ett riktigt starkt osynligt band som man delar med en annan person, man kan aldrig riktigt sätta ord på det och det är någonting som endast de två som känner den som vet vad det handlar om.

Kärlek är lite av det största som finns, enligt mig.

söndag

Igår blev det en myskväll med Emelie. Vi tryckte i oss grönsaker&dipp och även glass, och pratade konstant i flera timmar, skrattade även åt sånt som bara hon&jag ser det roliga i. Det är så jävla underbart. Vid 2 på natten åkte hon hem och jag somnade på 2 sekunder.

Idag har jag mest slöat, och julpyntat lite mer. Duktigt av mig, eller nåt sånt. Ikväll blir det middag på kinarestaurangen med emelie. Det om något är typiskt oss - kinamat. Världsbäst. Jag taggar genom att bli så hungrig som möjligt. Åh gott. Imorgon blir det jobb som vanligt.

Dag 4 – Mat, vad gillas & ogillas?

Jag har ju en stor kärlek till mat och älskar verkligen att äta. Dock är jag faktiskt riktigt kräsen och är ganska feg på att prova ny mat. Jag älskar tacos, kinamat, indiskt, lasagne, pizza, kyckling, kött, donken, pasta, ja. Det finns en hel del som jag inte orkar skriva. Dock kunde jag förut äta blodpudding, vilket jag tyckte var helt okej. Idag har jag av någon anledning ganska svårt att äta det. Och något jag absolut inte klarar av är fiskbullar, potatisbullar, stuvade makaroner, ärtsoppa. Det finns mycket husmanskost som alltså inte är min grej överhuvudtaget. Och ugnstekt falukorv, där dör jag lite smått. Det har jag så galet svårt att äta. Även fast jag gillar falukorv annars. Min mamma säger att jag alltid varit kräsen när det gäller maträtter och jag antar att jag alltid kommer vara det.

the what if's, the why's

Dagen har spenderats med Jess i Täby Centrum. Ytterligare några julklappar klara, har 6 julklappar kvar tror jag. Som ska fixas imorgon och sedan på onsdag då jag är ledig. Känns som om jag aldrig riktigt blir klar. Wellwell, det ska nog bli bra tillslut. Fick även med mig en tröja och örhängen till mig. Goodie. Ikväll blir det, som sagt, lite catching up med Emelie.


Dag 3 - Min familj.

Min familj. Är det nånting jag älskar mest i hela världen så är det min familj.

Min älskade mamma som alltid tänker på alla andra före sig själv. Hon har en styrka som är helt otroligt, ett hjärta av guld och jag skulle inte klara mig utan henne. Vi ringer varandra flera gånger om dagen och ses ett par gånger i veckan, vilket är oerhört viktigt för mig. Händer det något, litet som stort, så får hon veta det 2 sekunder senare. Jag är en äkta morsgris alltså. Hon är den finaste jag vet och henne älskar jag oändligt.

Mina två älskade storebröder. Jag står mina syskon riktigt nära och utan daniel&fredrik vore jag halv. Jag umgås väldigt ofta med dem och de är en fruktansvärt stor del av mitt liv. De har tagit hand om mig i alla år och speciellt daniel har varit (och fortfarande är) den där ''extremt överbeskyddande storebrodern''. Om han fick som han ville, så skulle jag ringa honom varenda gång jag går ute själv om kvällarna. Oavsett tid. Han har sagt, enda sen jag var en liten bebis, att jag är hans ögonsten. Det är fint. Och när hjärtat blivit krossat eller livet bara har varit orättvist, så är det fredrik som fått tagit emot en gråtande mig. Då är det han som tröstar i flera timmar, tills man orkar resa sig igen. Det är fint.

Sen mina fyra älskade brorsbarn. Oliver, Emma, Leo och Nellie. Herregud, skulle dö och döda för deras skull på en sekund. De kommer växa upp och bli såna fantastiska människor, det vet jag.

Kort och gott, så skulle jag göra allt för dessa personer. Utan att blinka.










you give me something



Dagen har spenderats på jobbet, och sedan blev det middag med annie. Väldans mysigt och trevligt. Nu ligger jag i soffan och insåg för en stund sedan att "Dagboken - jag sökte dig och fann mitt hjärta" går på tv. Herregud, nu blir det gråtfest. Det är en sån jävla fin film. Me love. Såhär kommer jag spendera min kväll, nedbäddad i soffan. Tröttmössa. Imorgon ska jag däremot kramas med Emelie.

Dag 2 - Min första kärlek

Min första kärlek var Joachim. Jag var 13 år och han 14 år, jag tyckte han var sötast i världen. Utan tvekan. Åren har ju gått och idag är han en av mina närmaste vänner. Och även fast han flyttar runt i sverige och även befunnit sig utomlands ett tag och faktiskt nästa år flyttar utomlands igen - så kommer han alltid vara en av mina finaste. Han är en typisk svärmorsdröm och har ett hjärta av guld.


Dag 1 - presentera mig själv

Well, here we go. Pernilla Christina Lundberg, 21 år (fyller 22 om snart 2 månader. hej ålderskris!!) jobbar på förskola, där jag verkligen trivs som fisken i vattnet. Kramas med barn varje dag, som ger en sån bra energi och kärlek, det är inte helt fel! Jag dricker gärna vin med ett gäng fina vänner, skrattar åt heltråkiga saker och lägger mest pengar på smink- och skönhetsproudukter. Om jag kunde så skulle jag äta konstant, jag älskar mat. Dock inte att laga den, det är inte min grej. Men att äta, det är jag minsann bra på. Och ja, blablabla. Finns mycket att säga, men jag orkar inte riktigt. Haha.


Lista.

Ohwell, jag antar att jag också faller för dessa olika blogglistor som pågår lite överallt. En rolig grej helt enkelt.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Min familj
Dag 04 – Mat, vad gillas & ogillas? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Bästa vän
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Det här upprör mig
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Detta inspirerar mig
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Mina bra sidor
Dag 23 – I min handväska
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här får mig att skratta
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Favoritresa
Dag 29 – Detta saknar jag
Dag 30 – Favoritlåtar
Dag 31 – Om 10 år

that's all she wrote

Idag kom jag hem från jobbet med en fin liten "julklapp" som jag fick av ett par föräldrar - blomma, choklad osv. Hur gulligt som helst av dem! Sån uppskattning är riktigt roligt. Imorgon är jag ledig, vilket ska bli riktigt skönt. Så det lär bli en liten sovmorgon och sen tänkte jag få några fler julklappar klara, hoppas även på att få träffa jossis en stund.
I helgen kommer både Jonna och Emelie hem ett tag, känns hur roligt som helst! Det gillas.


lose our minds tonight

Julbordet i torsdags var riktigt trevligt, asgod mat + vin + bra sällskap är inte fel inte! Det bästa var efterrätt-bordet, jag lassade på som om jag inte skulle få äta efterätt på 100 år framåt. Lite matkoma efter det, ja. Igårkväll blev det som sagt Idol-mys och onyttigheter hos mamma, behövligt. Och idag har vi fixat lite julklappar och även varit hos min bror i Almunge. Guld.

Nu dricker jag vin, och väntar på att Jess, Erik&co ska dyka upp. Det vankas festligheter. Det gillas. (även om jag låter som en påkörd kråka och är ganska förkyld...)

Sitter på jobbet, har sen rast och dricker...

img_4906 (MMS)

Sitter på jobbet, har sen rast och dricker alldeles för mycket kaffe. Jag stänger ikväll, har jobbat 6 timmar än så länge och har 5 timmar kvar. Med en ond hals känns det ganska segt faktiskt, och det kanske blev lite mycket vin igår. Sen ikväll blir det hem till mamma och mysa framför idol. Trevligt. Saknar hundarna dömycket.


you're not easy to love



Lever lite på automatik nuförtiden. Rutiner och vanor. Bara. Vill att det händer något nytt. Något spontant och roligt. Well well, än så länge har den här veckan bara bestått av jobb, vilket den kommer fortsätta att göra också. Dock är det julbord imorgonkväll med jobbet på Piren. Göttans så trevligt om du frågar mig. Och oj vad jag verkligen borde öka tempot på att köpa julklappar, det är inte långt kvar och jag har alldeles för många kvar att köpa.

If it's a broken part, replace it. If it's a broken arm, then brace it. If it's a broken heart, then face it.


Andra advent

Åh jag är så himla mätt. Min käre vän pontus lagade en helt dögod middag till mig ikväll, och jag kunde inte sluta äta, vilket betyder att jag är helt proppmätt och därmed superdupertröttis. Perfekt söndag. Nu blir det strax en dusch, sen glo på film och sedan somna gott. Härligt. Jobb imorgon som vanligt, roligare än så blir det inte.