oncontextmenu="return false"

you were strong and I was not



Sjuk.

Middagen och bowlingen igår blev superbra. Resten av kvällen och natten var dock så jävla jobbig att jag ville hoppa framför ett tåg. En stund efter att jag kommit hem igårkväll så började jag spy som jag-vet-inte-vad. Hemskt. Resten av natten fortsatte likadant, spydde 23 gånger - sedan tappade jag räkningen. Har haft nästan 40 graders feber i ett dygn snart, med tanke på att jag inte kunnat tagit något febernedsättande eftersom tabletten aldrig hunnit värka innan den kommit upp igen. Så inatt sov jag en halvtimme max. Kul. Morgonen fortsatte ungefär likadant. Jag har bara väntat på att jag tillslut skulle åka på magsjuka, eftersom jag träffat så jädrans många de senaste veckorna som varit sjuka. Min söta bror kom förbi under dagen med blåbärssoppa, cola osv. Och jag har nu faktiskt fått behålla lite blåbärssoppa. Thank god. Så har jag äntligen fått ned febern lite också.

Men ja, inget jobb för mig imorgon eller tisdag då. Bleh vad tråkigt.


tell them all I know now




Piggare, hungrig och bowlingsugen. Ha en fin lördagkväll!

Dagen efter dagen före.

Trött? Sliten? Småbakis? Mja. Gårdagen var dock mycket trevlig och Daniel Adams-Ray var goodie! Det gillas. Jag somnade runt 4 efter massa snicksnack i telefonen, och min bror ringde och väckte mig 10 imorse. Vid 11 var han här. Nä men va. Jag var långt ifrån pigg. Nu har jag glott på lite filmer och jag funderar om jag ska ta en powernap innan jag försöker styra upp mig. Ikväll blir det middag&bowling med bra folk. Jajamänsan, jag är nöjd.


Fredagkväll.

Idag har jag bara jobbat och nu drar jag till stoffe&jessica, sen ikväll blir det Daniel Adams-Ray på mobet. Taggad tjej.


Dag 27 – Min favoritplats

Just nu är min favoritplats faktiskt jobbet. Jag trivs så vidrigt bra där, fina arbetskamrater som delar min humor och kids som ger så mycket kärlek. Jag verkligen längtar till jobbet, och så kände jag inte riktigt med mitt förra. Jag funderar även på att utbilda mig till något gällande barn. För är det något jag är grymt duktig på, så är att hantera barn. Love it.

Dag 26 – Mina rädslor

Jag försöker att inte tänka så mycket på vad jag är rädd för, för det är nog ganska mycket egentligen. Först och främst är jag rädd för döden, att förlora nära&kära. Jag är smårädd för höjder. Rädd för ormar. Rädd för getingar (eftersom jag är allergisk). Rädd för att jag inte ska ha gjort allt jag vill när jag dör. Men just nu är jag mest rädd för min älskade morfar som fått cancer och inte har lång tid kvar. Jag hanterar döden så fruktansvärt dåligt, och att han blivit så sjuk känns så pissigt att jag gärna skulle vilja dra täcket över huvudet och bara förneka det. Min fina morfar.

your hands are shaking

Idag har det varit sol! Kallt, men ändå.. sol! Det gillas hur mycket som helst. Jag vill bara ha vår, nu nu nu. Dock lär jag väl få vänta ett par månader på det. Bleh. Idag har det varit jobb som vanligt, och sedan har jag ätit middag med Jossan och inhandlat god dryck till fredagens bravader. Bra. Jag är äckligt trött just nu, men tänkte försöka ta mig i kragen och städa lite. Känns inte så lockande.


Dag 25 – Det här får mig att skratta

Jag är ganska lättroad och har "dålig" humor, så det mesta får faktiskt mig att skratta. Folk som delar min dåliga humor med har jag alltid fruktansvärt roligt med. T ex emelie, vår humor är exakt likadan och hon förstår det roliga innan jag ens hunnit berätta. Är det någon jag skrattar extremt mycket med så är det med henne. Och sedan är jag en sån person som skrattar åt mina egna skämt.

Annie påminde mig för några veckor sedan om ett skämt som jag inte hört på såå länge; En pappa förlorar sin fru under en förlossning, och sedan när han ska få träffa sitt barn så går dom genom rum efter rum, i varje rum hade barnet en kroppsdel mindre. Och tillslut kommer dom in i ett rum där det ligger ett öga. Pappan vinkar glatt och doktorn säger "tyvärr, det är blint" HAHAHA jag dör fortfarande lika mycket. Det är så klockrent. Och ni vill inte ens veta hur många ggr jag drog det här skämtet när jag senast festade, det jobbiga är att jag skrattade lååångt innan det roliga kom. Så bra.

Todeloo. Lördagen var supermysig, och gård...

img_2208 (MMS)

Todeloo. Lördagen var supermysig, och gårdagen bestod av söndagshäng hos Dennis och en cigarett med Jess. Bra grejer. Idag efter jobbet hämtade mamma upp mig, så ikväll sover jag hos henne. Ligger just nu i soffan med en stor hund i famnen och glor på "salt". Var längesen jag var här och åh vad jag saknat dessa hundar. Speciellt min älskade & finaste smillis.


Dag 24 – Det här får mig att gråta

Jag gråter ganska ofta faktiskt, åt verkligen allt möjligt. Sorgliga filmer, betydelsefulla låtar, underbara människor, fina texter, speciella bilder, döden, bråk, nostalgi, fina stunder, mindre fina stunder. Jag tycker att det är hur skönt som helst att få gråta en stund, det är som att det onda följer med tårarna. Som om man blir ren inombords.


Lördag.

Gårdagen bestod av jobb från tiiiidig morgon till eftermiddagen. Skönt att sluta tidigt för en gångsskull. Sen blev det att handla lite och en sväng på stan med mamma, sedan drog vi till brorsan där hela familjen befann sig. Kalas för nellie. Där blev det även middag och runt åtta drog jag hem till Dennis.

Idag blir det hem till min andre bror, det bjuds på god mat, vin och legobygge med oliver. Det tackar jag inte nej till. Sicken tur jag har som blir bjuden på middag av mina fina bröder, två dagar i rad. Det är fina grejer det. Blir upphämtad av brorsans kompis om en stund, så jag borde verkligen hoppa in i duschen och göra mig iordning. Men det var så jädrans skönt att sitta här i soffan en stund.

Ha en fin lördag!

Dag 23 - i min väska

Jag byter väska nästan varje dag, men detta är vad jag alltid har med mig:



1. Nycklar (hem, till min bror och till jobbet)
2. Cigaretter
3. Min älskade iphone
4. Fina Ipod
5. Läppbalsam
6. Läppglans
7. Min fina plånbok
8. Tuggummi

Nellie Lundberg.

Älskade Nellie fyller idag 2 år. Så imorgon efter jobbet blir det en sväng till bror, för att pussa och gratta henne.
Världens finaste nutti. (nutti är mitt smeknamn på henne)


Dag 22 - Mina bra sidor

Denna punkt på listan tänkte jag att min älskade Josephine skulle få skriva.
Lite omväxling, och lite roligt att se vilka bra sidor någon annan tycker att jag har.
Och Jossan har ju skrivit så fint att man blir helt tårögd.

"Pernilla Lundberg,

Jag kan inte med ord göra hennes bra sidor rättvisa, men jag delar med mig lite av det jag tycker är finast med henne. Ord som ni säkert känner igen er i, hon är helt fantastisk!

Att ha henne i mitt liv påminner mig hela tiden om hur underbart det är, hon påverkar mig på ett så otroligt bra sätt och för min del tror jag verkligen att hon är ängeln min pappa sänt för att finnas vid min sida.

Hon kom i mitt liv pga en text hon kommenterade, som jag hade skrivit. Om hon inte hade gjort det den dagen för 5år sen, då hade jag gått miste om en bästa vän för livet. Jag hade inte varit den jag är idag om det inte vore för henne.

Hon har räddat mig fler gånger än hon är medveten om, hon betyder mer för mig än vad jag i ord kan beskriva. Hon är min lillasyster, jag älskar henne.

- - - - -
Pernilla är den mest äkta person jag känner. Hon har ett magiskt sätt att trolla bort det som gör ont i ens liv, hon lugnar och har något i sin blick som genast får en att känna trygghet. Hon strör aldrig socker över sår, eller försöker linda in sanningen i ord – hon säger som det är, men alltid utan den minsta antydning till att hon dömer.

Hon har en förmåga att veta hur man mår, innan man själv vet om det. Hon kan läsa av en som en bok och hon visar verkligen att hon bryr sig. Hon bryr sig helhjärtat om i princip alla, hon ställer alltid upp och hon kräver nästintill ingenting tillbaka. Hon ger utan att förvänta sig att få (hon blir dock glad över den lilla frågan om hur hon mår :efter att hon lyssnat på hur du mår först).

Hennes kärlek för sin familj och sina vänner är underbar rätt igenom. Det finns dom hon skulle gå genom eld&vatten för utan att blinka, och det är ingenting hennes nära&kära någonsin skulle behöva vara oroliga över att hon inte skulle göra. Hon gör allt och lite till för dom som betyder för henne.

Snäll, omtänksam, syster, faster, bästis, stjärna, kärleksfull, ärlig, fantastisk, underbar, äkta, rakt-in-i-hjärtat, fördomsfri, förlåtande, accepterande, dömer inte, själsfrände ; hon är så himla mycket, hon är så jävla bra helt enkelt!

Alla som har haft eller har turen att få ha henne i sitt liv, om så bara för ett ögonblick- man blir berörd! Hon snuddar vid allas hjärta, och hon lämnar avtryck i ens liv som varar i all evighet.

/ Josephine Westman"



Dag 21 – Mina dåliga sidor

Jag är otroligt otroligt envis. Det finns självklart för -och nackdelar med det. Det är bra att vara envis, för då gör man mycket för att få sin vilja igenom. Kämparglöden. Men fan vad trött jag kan bli på mig själv ibland när jag är envis på ett irriterande sätt, när jag egentligen borde ge mig.. men inte kan, för envisheten är alldeles för stor.


Mmm jag vill ha!


you slow it down.

Hela veckan har bestått av jobb, men idag har jag varit ledig. Så dagen har spenderats med mamma och sedan hängt på stan med annie. Fick med mig lite skönshetsprodukter och ett halsband hem. Ikväll blir det lugnt för min del, har känt mig småhängig hela veckan med ont i kroppen osv. Nästan hela min familj har blivit dunderförkylda, och eftersom jag träffat dom allihopa den här veckan, så jag väntar bara på att det ska bryta ut för mig också. Så nu ligger jag här med huvudvärk och förjävla ont i kroppen. Så det blir en fet myskväll ikväll med film&serier och onyttigheter. Skönt.

Världens sötaste.

Dag 20 – Mina förebilder

Jag har väl direkt ingen som jag skulle sätta en etikett på som "förebild". Men det känns lite ihopkopplat med "Dag 18 - detta inspirerar mig", eftersom att jag ser upp till de människor som inspirerar mig. Människor med styrka är något fint, och eftersom min mamma hamnar i den kategorin, så får hon bli en förebild för mig.

Dag 19 – Detta ångrar jag

Jag tror inte riktigt på det här med att ångra sig. Självklart kan man ångra något litet - en viss kväll, något man sagt, en relation osv. Men i slutänden är det bara onödigt att sitta och ångra något. Att älta är i längden inte hälsosamt. Allt jag gjort och även de sakerna som jag just då ångrade, de har ju tagit mig dit jag idag är.


Dag 18 – Detta inspirerar mig

Det finns så mycket som inspirerar mig. Speciellt unga kvinnor som har stora ambitioner och verkligen har tagit sig dit dom vill i livet, börjat från grunden och tagit sig upp mot toppen. Det är förbannat inspirerande. T ex blondinbella, har hon inte lyckats kärriärmässigt så säg. Och sen inspireras jag extremt mycket av musik. Speciellt de som skriver texter. Och en sån stor inspirationkälla är Melissa Horn. Hon är helt fantastisk med ord, hon sjunger lika bra live som inspelat = gudinna. Hon är en sån artist jag aldrig kommer tröttna på. Man blir så pass inspirerad av henne att man vill skriva 50 noveller på raken. Minst.


Dag 17 – Ett minne

Studenten 2008. Snart 3 år sedan, men det är verkligen ett av mina finaste minnen. Det är en sån härlig dag fylld med såna fina känslor och glädje, sen att man spenderade den dagen med världens bästa klass gjorde absolut inte saken sämre. Bäst.




(tänkte ladda upp fler bilder, men blogg.se är så jävla segt just nu så jag hinner bli 70 bast innan det vore klart. Och med noll tålamod hinner jag bli irriterad 5093 gånger också.)

Söndag.

Igår hade jag en jättetrevlig kväll. Förförfest hos Jess, förfest hos Amanda och tillslut hamnade vi på mobergs. Och där hade jag faktiskt hur roligt som helst. Träffade på många välbekanta ansikten. Dansade tills fötterna gjorde ont. Typ.
Idag däremot, haha.. Mamma ringde mig vid 10 och sa att hon skulle komma förbi en sväng. Jag hade sovit 5 timmar och var råbakis. Great. Sen resten av dagen har jag bara hängt hos min bror, legat halvdöd i hans soffa. Det mest ansträngande jag gjort är att spela wii ett par timmar med Emma. Blev även bjuden på middag och kom hem för nån timme sedan. Resten av kvällen tänker jag ligga här, glo på serier och äta salta pinnar, så galet bra.

who's gonna walk you home

Har lagt upp den här låten förut. Har inte lyssnat på den på jättelänge och åh, den är ju så fin.


Dag 16 – första kyssen

Min första riktiga kyss (oskyldiga pussar på låg- och mellanstadiet gills inte) var på en busshållsplats när jag var 12-13 år. Jag blev lite chockad minns jag, men det är ett fint minne. Killen var Joachim såklart.

Dag 15 – mina drömmar

Jag vill i framtiden ha ett helt underbart jobb som jag älskar att gå till, ha en fin familj med en snygg man och två kids, ha en svart mops, vara frisk och att världen är fin. Enkelt, men bra. Se mycket av världen är också nånting jag gärna vill göra. Sen ska jag hoppa fallskärm också, det är verkligen nånting jag alltid velat och måste göra innan jag dör.


Dag 14 – dåliga vanor och laster

Ja. En dålig vana är ju tyvärr inte så svårt att komma på - cigaretter. Och någon last, ja det är nog faktiskt choklad. Jag älskar verkligen choklad. Sen är jag en sån person som har olika perioder med något ätbart. Kan fastna för något, äta det huur mycket som helst. Sen tröttna totalt och fastna för något helt annat. Men ja, några andra dåliga vanor eller laster kan jag faktiskt inte komma på.


Dag 13 – en vanlig dag hemma hos mig

Haha, den här punkten känns så himla tråkigt. Vaknar, snoozar en halvtimme, duschar, gör mig iordning, tar bussen till jobbet, dyker på kaffet det första jag gör när jag kommer in på jobbet, kollar om det finns goda kakor (häromdagen började jag äta choklad kl 7 på morgonen. bara för att jag ville ha dom godaste i aladdin-asken innan dom andra gamarna kom till jobbet. ja, fullt normalt.) jävlas med mina jobbarkompisar är det andra jag gör, kramas med såna underbaringar till barn osv osv. Slutar jag sent blir det hem för matlagning, chill och plugg. Annars träffar jag oftast nån vän som det blir lite häng med. En vanlig dag där jobb tar största delen.

tvånollettett

Jag hade sån fin nyårsafton. (förutom några idiotiska händelser) Men förutom det så var det en bra kväll med fina vänner. Vid tolvslaget skålade vi i champagne och blev helt täckta av snö. Min bror som bor i almunge ringde och sa att han saknade mig, och att hans nyårslöfte var att träffa mig mer detta år. Jädrans charmigt. Jag kom hem runt halv fyra på morgonen och somnade på sisådär 2 sekunder. Och igår mådde jag faktiskt oförskämt bra!

Imorgon är det tillbaka till verkligheten efter 4 dagars ledighet.

Dag 12 – tio saker du inte vet om mig

1. Det finns folk som tröst-äter, jag tråkigt-äter. Alltså äter jag så fort jag får tråkigt.
2. Jag tycker att jag drar såna sjukt roliga skämt ibland. Det är bara resten av världen som inte har förstått det än.
3. Jag har ett magproblem som egentligen skulle behöva en operation för att bli bättre. Men jag har tröga läkare.
4. Jag har ett ärr under hakan som jag fick för ett par år sedan då jag dammsög. (det är inte okej att du småskrattar åt mig just nu, annie)
5. När jag gick i nian, så under nån månad så ryckte mitt ena ögonlock lite då&då. Och blundade jag jättehårt så ryckte det jättemycket. Sen försvann det. Det sjuka är att jag än idag faktiskt kan sakna det.
6. Jag stör mig extremt mycket på om någon, som inte vet ett dugg, pratar om alkoholism som om de visste exakt hur den sjukdomen ser ut.
7. Om det visas program, som t ex extrem home makeover, på tv - då gråter jag lika mycket varje gång. Jag är så blödig. Sen t ex, filmer där det finns djur med som dör. Då är det gråtfest vill jag lova.
8. Jag och min mamma har sån galet lik handstil. Resten av familjen kan aldrig tyda om det är jag eller hon som skrivit något. Vi gör verkligen samma krumelurer på samma bokstäver. Sött.
9. Jag är väldigt ''kunde-inte-bry-mig-mindre'' i vissa lägen. Mycket handlar om att jag försöker vara så rakryggad som jag kan vara. Jag tycker sådant är extremt viktigt. Man måste förstå sitt egna värde och vad man förtjänar. Man kan inte bry sig om precis allt och alla, och i många situationer lägger människor alldeles för mycket energi på fel saker. Det är viktigt att kunna rycka på axlarna ibland.
10. Jag vill ha en svala på min högra handled.